Culinair genieten

De Achterhoekse 'hotel naar hotel' arrangementen draaien niet alleen om het verkennen van het prachtige Achterhoekse landschap, maar ook om het ontdekken van de Achterhoekse keuken. Iedere ochtend staat er een heerlijk ontbijt voor je klaar, waar je genoeg energie van krijgt om de mooie routes te fietsen of wandelen. In de avond kun je in het hotel restaurant onder het genot van een heerlijk glas wijn en een culinair diner nogmaals de bezienswaardigheden en landschappen op de route voorbij laten komen of gewoon lekker nagenieten. 

Ook voor onderweg vind je verschillende culinaire hotspots zodat het jou onderweg aan niks tekort komt. Zo vind je in de Achterhoek bedrijven die vol passie hun eigen kaas, fruit, vlees, brood of ijs maken. Vaak is er een charmant klein winkeltje waar je de producten kunt kopen. Of je komt langs de weg kleine stalletjes tegen, waar allerlei producten van eigen land worden verkocht. Groenten, fruit, bloemen, honing of zelfgemaakte jam, om maar eens wat te noemen. Door heel de regio liggen daarnaast theetuinen en wijngaarden verspreid. Het bezoeken van een van deze lokale producenten is zeker de moeite waard! In verschillende Achterhoekse restaurants wordt ook veel gebruik gemaakt van streekproducten. Op culinair gebied heeft de Achterhoek veel te bieden!