Dag 2: Hotel BonAparte - Hotel Villa Ruimzicht

Voordat je start met de eerste fietsroute begin je de dag met een goed ontbijt in hotel BonAparte. Mocht je ervoor gekozen hebben om een (elektrische)fiets te huren, kun je die ophalen bij de receptie van het hotel. Vandaag fiets je vanuit Barchem naar de Achterhoekse stad Doetinchem. Je komt door prachtige natuur, door het kleinste stadje van Nederland en langs twee kastelen.

Het Grote Veld

Via een groene omgeving fiets je door het Grote Veld. Dit grotendeels beboste gebied was vroeger een uitgestrekt heide-gebied. Als je goed kijkt zie je veel verschillende soorten bomen. 

Kasteel Vorden

De route voert je verder richting Vorden. Een aanrader is om een bezoek te brengen aan Kasteel Vorden. Hier vind je sfeervolle, authentiek ingerichte vertrekken met meubels, schilderijen en beelden uit lang vervlogen tijden. Dit kasteel is open voor publiek en heeft prachtige tuinen waar je even de weelde en rijkdom van vroegere tijden kunt bewonderen.

Bronkhorst

Na een bezoek aan Vorden fiets je via Wichmond naar de kleinste stad van Nederland; Bronkhorst. Bronkhorst is een mooie locatie om even je fiets te parkeren en rond te wandelen. In Bronkhorst lijkt het namelijk net alsof je door een openluchtmuseum wandelt.
Bijna het hele stadje bestaat uit monumenten, prachtig gerestaureerde gebouwen en boerderijen. Je kunt er heerlijk rondkijken in de knusse winkeltjes of kunst bewonderen in de verschillende galeries. Bij Herberg de Gouden Leeuw kan er uitgerust worden terwijl je geniet van een heerlijke lunch of een drankje.

IJssel

Na een bezoek aan Bronkhorst gaat de route verder langs de IJssel. Volgens velen is dit de mooiste rivier van ons land. Je fietst over een fraai fietspad dat over de dijken langs het water voert. Je fietst door Rha, een buurtschap met een lange geschiedenis. Door de grillige loop van de IJssel ontstonden rivierduinen, waarop later Rha werd gebouwd. Het meest opvallende gebouw op Rha is de molen, die stamt uit 1856.

Kasteel Keppel

Bij het dorpje Laag-Keppel staan langs de Oude IJssel twee bijzondere molens: een watermolen en een spinnekopmolen. Een prachtige plek aan het water met een adembenemend doorkijkje naar Kasteel Keppel.

Hummelo

Hierna fiets je door het dorpje Hummelo. Restaurant de Gouden Karper is een gezellige plek om een korte pauze te houden voordat je aan het laatste stuk van de route begint.

Vervolgens fiets je via het Kruisbergse bos naar Hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem. Je overnacht in een karakteristiek en monumentaal pand met een exclusieve ambiance, modern en luxe ingerichte hotelkamers met rondom een prachtige tuin. Je geniet in de avond van een heerlijk diner bereid door chefkok Bjorn Massop. 

Afstand route: 54 km

Terug naar arrangement << Ga terug naar dag 1 Ga naar dag 3 >>