Hotel de Roode Leeuw

Sint Jorisplein 14, 7061 CN Terborg | Tel: +31 315 397 139 | Toon op kaart

Op de huidige plek van Hotel De Roode Leeuw is in 1666 is door de toenmalige landmeter al een Herbergh vast gelegd, net buiten de stadsmuren. De Herbergh bevond zich buiten de stadspoort zodat men de late en vermoeide reiziger toch onderdak voor de nacht kon bieden. Deze jarenlange gastvrijheid staat heden ten dage nog steeds hoog in het vaandel! Gasten komen graag terug vanwege de huislijke en gemoedelijke sfeer en het lekkere eten. Het pand heeft in 1901 een flinke verbouwing ondergaan dat nog steeds beeldbepalend is. In vervlogen tijden heeft het hotel het predicaat Bondshotel verdient. Daarvoor moest het voldoen aan kwaliteitseisen als een wc en badkamer in het hotel en voorzieningen voor was- en scheerwater op elke kamer. De laatste jaren hebben er diverse renovaties plaats gevonden waardoor het hotel-restaurant voldoet aan comfort en luxe van de huidige tijd.

Bij boetiek hotel De Roode Leeuw leggen ze je graag in de watten. Bij aankomst is er een gratis parkeerplekje voor jouw auto. Als je je fiets bij je hebt, kun je deze in de afgesloten fietsenstalling neerzetten; een fiets huren is ook mogelijk. Een goed begin van de dag is het ontbijt met volop keuze. Overdag is de brasserie het levendige middelpunt van gasten die een kopje koffie komen drinken en toeristen of zakenmensen komen die lunchen. Tijdens de zomermaanden kun je heerlijk in de luwte op het terras zitten met uitzicht op het Sint Jorisplein. De keuken wordt geroemd om de constante kwaliteit van de gerechten. Naast een uitgebreide menukaart biedt het restaurant regelmatig themaweken met bijzondere gerechten, zoals een mosselweek, kreeftenweek of scampiweek. De “huiskamer van Terborg” bevindt zich in het oudste gedeelte van het pand. Hier kun je overdag een krantje lezen of ’s avonds onder het genot van een glaasje plannen maken voor de volgende dag. De Rooie Uil is de naam van het zaaltje waar zich twee kegelbanen bevinden; deze kun je tijdens weekenden huren.

Hotel De Roode Leeuw beschikt over 34 comfortabele en modern ingerichte hotelkamers. Alle kamers zijn rookvrij. Elke kamer beschikt over een badkamer met douche en een apart toilet, een bureau, een zitje met televisie en gratis WiFi. 

Website E-mail Telefoon