Dag 2: Herberg Erve Kots - Aparthotel Havezate Marveld

Vandaag gaat het wandelen echt van start! Na een uitgebreid ontbijt bij Erve Kots kun je met volle kracht beginnen. Je wandelt vanuit Lievelde naar Aparthotel Havezate Marveld in Groenlo. Door het mooie buitengebied loop je richting het centrum van Lievelde waar je onder andere langs AVOG’s Crashmuseum komt. 

Vestingstad Groenlo

Hierna loop je door naar het centrum van vestingstad Groenlo (Grolle, Grol). Deze stad heeft een belangrijke rol gespeeld in de vaderlandse geschiedenis. Tijdens de 80-jarige oorlog is er veel gevochten om Groenlo. Je vindt hier nog steeds de sporen van terug. Wandel langs de stadsgrachten, de kanonnen op de stadswallen en door knusse straatjes. Onderweg leer je meer over de geschiedenis van deze stad. 

Zwillbrocker Venn

Vervolgens voert de route je langs de grens van Duitsland waar een prachtig natuurgebied verscholen ligt, het Zwillbrocker Venn. In dit natuurgebied herbergt de grootste kokmeeuwenkolonie van Duitsland en is tevens de wereldwijd meest noordelijk gelegen broedplaats ter wereld voor flamingo's. 

Natuurpark De Leemputten

Hierna loop je verder richting Natuurpark de Leemputten. Een prachtig natuurgebied waar vroeger leem gegraven werd voor de steenfabriek in Groenlo. Je kunt hier de natuur op een unieke wijze ontdekken, namelijk per waterfiets! 

Wandel vervolgens verder richting Aparthotel Havezate Marveld in Groenlo. Eenmaal aangekomen bij het hotel staat je bagage voor je klaar. Fris je op en rust daarna uit met een drankje en maak eventueel gebruik van het zwembad en wellness. ’s Avonds serveert de keukenbrigade een heerlijk 3-gangen diner.

Afstand route: 19 km

Terug naar arrangement << Ga terug naar dag 1 Ga naar dag 3 >>