Dag 3: Hotel Villa Ruimzicht - Aparthotel Havezate Marveld

Op dag drie begin je de dag weer heerlijk ontspannen met een ontbijt in hotel Villa Ruimzicht. Vandaag fiets je vanuit Doetinchem via verschillende landschappen naar het vestingstadje Groenlo.

Doetinchem

Allereerst fiets je door de binnenstad van Doetinchem. Deze historische stad aan de Oude IJssel vervult op veel gebieden een streekfunctie. Je vindt er onder andere verschillende galerieën, een stadsmuseum en een ruime keuze uit leuke winkels, goede restaurants en
gezellige terrasjes.

Sluis de Pol

De route voert je verder langs de Oude IJssel waarna je langs Sluis De Pol fietst. Leuk om even af te stappen om de stuw en vistrap te bekijken en te genieten van de omgeving. 

Het Aaltense Goor

Je vervolgt je fietstocht door een groene omgeving en fietst door Het Aaltense Goor. Dit natuurgebied is een veenontginnings landschap. In het begin van de twintigste eeuw is het veen afgegraven en werd het gebied ontgonnen. Op een paar boerderijen aan de randen na, is er geen bebouwing.

Aalten

Vervolgens fiets je door het Aalten. Aalten is gebouwd op een aantal heuvels, dat komt in Nederland niet veel voor. Het marktplein - met stadhuis, kerk en de Aaltense Musea - is een beschermd dorpsgezicht. In het Nationaal Onderduikmuseum krijg je een goed beeld van het dagelijks leven tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Korenburgerveen

Na het bezoek aan Aalten gaat de route verder langs het Korenburgerveen. Dit veengebied is samen met het Vragenderveen ontstaan toen een grote ijstong zich na de ijstijd terugtrok. Er ontstond een kom waarin zich veenmos ontwikkelde. Nu is dit beschermd natuurgebied waar op
afspraak rondleidingen worden gegeven.

De route voert je nu verder richting Groenlo om vervolgens aan te komen bij aparthotel Havezate Marveld. Rust even uit op je hotelkamer en maak eventueel nog gebruik van het zwembad en wellness. In de avond staat er weer een heerlijk diner voor je klaar.

Afstand route: 61 km

Terug naar arrangement << Ga terug naar dag 2 Ga naar dag 4 >>