Dag 3: Landgoedhotel Woodbrooke - Havezathe Carpe Diem

In de ochtend staat er in de brasserie van Landgoedhotel Woodbrooke een heerlijk ontbijtbuffet voor je klaar. Hierna fiets je door het prachtige Achterhoekse coulisselandschap.

Museum MORE | Kasteel Ruurlo

De route voert je eerst richting Ruurlo waar zich Museum MORE | Kasteel Ruurlo bevindt. Even afstappen is hier zeker de moeite waard. Kasteel Ruurlo is een van de meest indrukwekkende kastelen van Gelderland. Het is niet alleen een prachtig gebouw, je kunt hier ook nog eens de grootste Carel Willink-collectie ter wereld bewonderen. Daarnaast zijn er ook bijzondere creaties van modeontwerpster Fong Leng te bezichtigen.

Bosgebied 't Zand

Vervolgens voert de route je door bosgebied 't Zand (ook wel 't Hengelse Zand), voor kenners bekend van de klassieke hit "Oerend Hard" van Normaal. 't Zand is een mooi natuurgebied met zandheuvels, bossen, heidevelden en is omgeven door weilanden.

Zelhem

Hierna fiets je verder richting het gezellige plaatsje Zelhem. Als je door dit plaatsje fietst kun je eigenlijk niet om Smoks Hanne heen. Het beroemdste kruidenvrouwtje van de Achterhoek. Ze vloog altijd achterstevoren op haar bezemsteel en droeg veel te grote klompen, die bij het lopen over de grond sleepten. In het Achterhoeks heet dat ‘smoksen’. Las een pauze in op een van de gezellige terrasjes!

Landgoed Slangenburg

Na Zelhem fiets je verder en kom je langs Landgoed Slangenburg. Het middelpunt van dit landgoed is het 17e eeuwse kasteel Slangenburg. De inrichting, het meubilair en de wandschilderijen van dit kasteel zijn bewaard gebleven. Het park rondom kasteel Slangenburg behoort tot de best bewaarde voorbeelden van de Nederlandse tuinaanleg uit de 17e eeuw. De kenmerken van deze stijl, strakke rechte lijnen met een geometrisch patroon, zijn goed bewaard gebleven. Zo is er een ruim 1 kilometer lange oprijlaan met aan weerszijden in elkaars spiegelbeeld twee vierkante vijvers.

Oude IJssel

Na een bezoek aan Landgoed Slangenburg vervolg je de fietstocht en passeer je de rivier de Oude IJssel. Deze rivier is nog steeds goed bevaarbaar en maakte een levendig handelsverkeer met Duitsland mogelijk. 

De route gaat verder door bosrijk gebied om vervolgens aan te komen bij Havezathe Carpe Diem in Vethuizen. Sluit de fietstocht af met een heerlijk glas wijn of een lekkere kop koffie. 

Afstand route: 48 km

Terug naar arrangement << Ga terug naar dag 2