Dag 2: Havezathe Carpe Diem - Landgoedhotel Woodbrooke

Je start de dag met een goed ontbijt. Hierna is het tijd om op de fiets te stappen. Vandaag fiets je via afwisselende landshappen en langs mooie bezienswaardigheden naar Landgoedhotel Woodbrooke in Barchem.

Doetinchem

Eerst voert de route je door de grootste stad van de Achterhoek; Doetinchem. Deze meer dan 750 jaar oude historische stad aan de Oude IJssel vervult op vele gebieden een streekfunctie en kent een stadsmuseum, verschillende galerieën en drie molens. Verder heeft Doetinchem een uitgebreid winkelcentrum. 

Oude IJssel & Kasteel Keppel

Vervolgens fiets je langs de Oude IJssel richting Laag Keppel. Hier staat sinds 1969 een Friese spinnenkopwindmolen. De molen zorgt ervoor dat het waterpeil in de molenkolk op peil blijft. Indien de vlag bij de molen uithangt, zijn de molen en de tuin te bezichtigen. Op een eiland tussen twee takken van de Oude IJssel staat Kasteel Keppel. In 1582 werd dit kasteel verwoest,  in de 17e eeuw is het kasteel weer herbouwd. Op afspraak kan het kasteel bezichtigd worden.

Wijngaard Um d’n Olden Smid

De route voert je verder langs Wijngaard Um d’n Olden Smid. Hier nodigt wijnboer Jan Jansen je van harte uit voor een rondleiding in de wijngaard met onbespoten druiven en een kijkje in de eigen wijn- en likeurmakerij. Geniet in de eigentijdse siertuin van een heerlijk kwaliteitswijn van eigen bodem om hierna verder te fietsen richting Vorden.

Kasteel Vorden

Vorden is een levendig dorp met restaurants, terrasjes en winkels. Het dorp wordt omringt door kastelen en landhuizen. De route voert je langs Kasteel Vorden. Dit kasteel stamt uit de twaalfde eeuw, maar was toen totaal anders. Het kasteel, zoals we het nu zien, is voor het grootste deel gebouwd in de zestiende eeuw. Kenmerkend aan dit kasteel is een ommuurd voorplein met een ophaalbrug. Het kasteel verloor in de loop der eeuwen echter zijn defensieve functie en werd in de negentiende eeuw omgebouwd tot landhuis. Het kasteel is toegankelijk voor publiek. 

Grote Veld

Je vervolgt je fietstocht door het Grote Veld. Een prachtig natuurgebied welke vooral bestaat uit bos met naald- en loofbomen met daar tussen een aantal heideveldjes. De plaatselijke kudde Schoonebeker schapen begrazen de heide en zorgen ervoor dat deze niet dichtgroeit.

Hierna fiets je verder richting Barchem met als eindbestemming Landgoedhotel Woodbrooke. Landgoedhotel Woodbrooke ligt midden in het bosrijke gebied van de Achterhoek bij Lochem/Zutphen, aan de voet van de Kalenberg. Geniet bij aankomst van een heerlijk diner in de brasserie. De koks stellen elk seizoen een nieuw menu samen met verse producten uit de regio. 

Afstand route: 47 km

Terug naar arrangement << Ga terug naar dag 1 Ga naar dag 3 >>