Dag 2: Hotel Villa Ruimzicht – Boetiekhotel Villa Wanrooy

Je ontwaakt goed uitgerust in Villa Ruimzicht. Na een uitgebreid live cooking ontbijt in de Kookstudio wandel je vandaag vanuit Villa Ruimzicht naar Boetiekhotel Villa Wanrooy. Tijdens de wandelroute kom je langs verschillende bezienswaardigheden.

Kasteel de Kelder en Landgoed Hagen

Gelegen tussen de stad Doetinchem en de Kruisbergse Bossen ligt Havezate Hagen op Landgoed Hagen. Dit historische gebouw wordt ook vaak Kasteel de Kelder genoemd, dit vanwege de kelder onder het gebouw. Ten gevolge van een grote brand in 1656 is het rechthoekige gebouw dat nu nog resteert nog maar de helft van wat er ooit stond. Na in 1934 nog een grote brand te hebben doorstaan, is het pand hersteld en kreeg het lange tijd haar functie als het streekmuseum van Doetinchem. Nu staat de locatie bekend als Kasteel de Kelder en is te huren voor diners, ontvangsten en feesten. 

Kruisbergse Bossen

De route voert je verder door de Kruisbergse Bossen. Dit uitgestrekte bosgebied met rivierduinen en vennen behoort tot Landgoed Hagen. De grote afwisselende gebieden maakt de Kruisbergse Bossen uniek in zijn soort. Doordat het bosgebied is gevestigd op een complex van rivierduinen die zo’n 10.000 jaar geleden ontstaan zijn, zijn de Kruisbergse Bossen een aardkundig monument van grote waarde. Houd tijdens de wandeling je ogen goed open want het kan zomaar zijn dat je een van de vele wilde dieren die hier leven spot. Reeën, konijnen, hazen, fazanten en uilen komen hier namelijk graag.

Sterrenbos Keppel

Vervolgens wandel je door het Sterrenbos in Laag-Keppel. De meeste landgoederen hadden in de 18e en 19e eeuw wel een sterrenbos. Vanuit een centraal punt in het bos waaieren er lanen als de stralen van een ster uit. Ze vormden indrukwekkende zichtlijnen. Later werden ze ook erg nuttig voor de jacht. De jager kon vanaf het middelpunt het bos goed overzien.

Flaneersteiger en Walmolen

Hierna wandel je weer terug naar Doetinchem. De route voert je over een flaneersteiger welke in 2016 langs de Oude IJssel gerealiseerd is. Onderweg kom je langs karakteristieke monumenten. De laatste bezienswaardigheid op de route is de Walmolen. Deze in 1851 wederopgebouwde korenmolen is een kenmerkend aanzicht van Doetinchem. 

Vervolgens wandel je verder richting je eindbestemming Boetiekhotel Villa Wanrooy. Hier word je ontvangen met een lokaal aperitief en staat jouw bagage voor je klaar. Fris je op en rust daarna uit met een drankje. In de avond geniet je van een aperitief. borrelplank en daghap uit Eetwinkel van Mien (Let op! Deze sluit om 20:00 uur)

Goed om te weten: onderweg is beperkt horeca aanwezig. Bij het hotel is het mogelijk om een lunchpakket bij te boeken. Vraag naar de opties tijdens je reserveringsaanvraag of bij de receptie van het hotel.

Afstand route: 19 km

Terug naar arrangement << Ga terug naar dag 1 Ga naar dag 3 >> Download hier het GPX bestand