Dag 3. Hampshire Hotel ‘s Gravenhof – Hampshire Hotel Avenarius

Ontwaak en geniet van een uitgebreid ontbijt. Zutphen heeft veel te bieden. Mocht je nog tijd over hebben breng dan eens een bezoek aan Musea Zutphen of maak een tocht met de fluisterboot. Stap hierna weer op de fiets. Vandaag voert de route je via verschillende landschappen en leuke dorpjes en stadjes weer terug naar Ruurlo.

Sluis Eefde - Twentekanaal

Onderweg kom je langs Sluis Eefde. Dit sluizencomplex in het Twentekanaal is een rijksmonument uit 1933 dat door Rijkswaterstaat voor waterhuishouding en scheepvaartverkeer wordt gebruikt. Hierna fiets je langs het Twentekanaal verder richting Almen.

Museum STAAL

In Almen bevindt zich Museum STAAL. Beleef hier de liefde van de dichter en landbouwkundige A.C.W. Staring voor het landschap, de geschiedenis en de cultuur van de Achterhoek, van verleden tot heden. 

Landgoed Velhorst

Na Almen fiets je richting Lochem en kom je langs Landgoed Velhorst. Rondom het landhuis ligt een parktuin met beukenlanen, rododendrons, azalea’s en een vijver. In het omliggende natuurgebied vind je authentieke boerderijen, houtwallen en bloemrijke graslanden.

Lochem

De route voert je hierna door het stadje Lochem. Deze stad kreeg in de dertiende eeuw haar stadsrechten. Vandaag de dag zijn er nog altijd gedeeltes van stadsmuren te vinden, is de binnengracht nog grotendeels aanwezig en vind je verspreid in de stad nog diverse 17e-eeuwse huizen. De gezellige terrassen nodigen uit voor een lunch of een drankje.  

Lochemse berg 

Vlak na Lochem fiets je een langs de Lochemse berg. Buurman de Kale Berg en de Lochemse berg zijn overblijfselen van de voorlaatste ijstijd, toen het landijs het land hier opstuwde, waardoor een licht glooiend landschap is ontstaan. Het hoogste punt van de Lochemse berg is 35 meter hoger dan de omgeving. Het landschap is gevarieerd met bossen, landbouwgronden en houtwallen en biedt prachtige vergezichten. 

Hierna fiets je door het kleinschalige dorpje Barchem, langs weilanden en bosrijk gebied met als eindbestemming Hampshire Hotel Avenarius in Ruurlo. Kom tot rust in het hotel en geniet in de avond  van een uitgebreid 4-gangen diner. 

Afstand route: 33 km

<< Ga terug naar dag 2 Ga naar dag 4 >> Terug naar arrangement