Dag 3: Boetiekhotel Villa Wanrooy – Villa Ruimzicht

Op dag 3, de laatste dag, geniet je in de ochtend van een ontbijt met ambachtelijke en lokale producten in Mien’s Eetkamer. Hierna wandel je via een mooie route weer terug richting Villa Ruimzicht

Recreatiegebied Stroombroek

De wandelroute voert je langs recreatiegebied Stroombroek. Deze voormalige zandafgraving, is omgetoverd tot multifunctioneel recreatiegebied waar iedereen het naar het zin heeft. Er is een mogelijkheid tot waterskiën, steile wand klimmen, zonnen op het strand, relaxen op het paviljoen en andere vele speelvoorzieningen. Ook staat het gebied bekend als een geliefde plek voor wandelaars en fietsers. 

Braamt

Vervolgens wandel je door Braamt. Een klein dorpje met circa 1300 inwoners. Braamt is een kerkdorp dat vanouds als buurtschap behoorde tot de parochie Zeddam. 

Koenders Möl

Je wandelt verder langs de Koenders Möl in Braamt. Deze windmolen, in 1856 gebouwd, is een grondzeiler die van de grond bediend kan worden. Vanaf 1871 is de molen in het bezit van de familie Koenders. Daar ontleend zich de naam van de molen, namelijk: Koenders molen (möl). 

Natuurgebied De Wrange

De voert je over de Oude IJssel en je wandelt hierna door natuurgebied De Wrange. De Wrange is onderdeel van een gebied van oude rivierduinen en dekzanden langs de noordoever van de Oude IJsel. De naam ‘Wrange’ komt van het woord voor dassenburcht, die men ook wel wrange noemt. Er is een tijd geweest dat er in dit gebied namelijk veel dassen leefden. Natuurgebied De Wrange is een belangrijk uitloopgebied die meerdere gebieden met elkaar verbindt. Zo ook natuurgebied De Zumpe.

Natuurgebied De Zumpe 

Het laatste stuk van de route wandel je langs natuurgebied de Zumpe. Dit bijzondere waterrijke gebied herbergt Elzenbroekbossen die nagenoeg het gehele jaar water voeren. Het gebied is rijk aan veel soorten vegetatie en dit is bepaald door de aanvoer van kwel, zowel kalkrijk als kalkarme kwel. In 1989 werd het natuurgebied aangewezen als Beschermd Natuurmonument. 

Wanneer je weer terug bent bij Hotel Villa Ruimzicht kun je nog genieten van een drankje of een hapje eten om dit wandeluitje goed af te sluiten. Ook ontvang je bij Villa Wanrooy nog iets lokaal lekkers voor mee naar huis!

Goed om te weten: onderweg is beperkt horeca aanwezig. Bij het hotel is het mogelijk om een lunchpakket bij te boeken. Vraag naar de opties tijdens je reserveringsaanvraag of bij de receptie van het hotel.

Afstand route: 23 km

Terug naar arrangement << Ga terug naar dag 2 Download hier het GPX bestand