Dag 1: Aankomst Hampshire Hotel Avenarius

Op de eerste dag arriveer je bij Hampshire Hotel Avenarius in Ruurlo en geniet je van een welkomstdrankje. Dit sfeervolle hotel ligt aan de rand van het dorp Ruurlo, dichtbij Museum MORE Kasteel Ruurlo. Het kasteel is een van de meest indrukwekkende kastelen van Gelderland. Je kunt hier ook nog eens de grootste Carel Willink-collectie ter wereld bewonderen. In de avond serveert de keukenbrigade van Hampshire Hotel Avenarius een heerlijk 4-gangen diner.

Zien & doen tips in de omgeving

Ruurlo

Een gezellige plaats met diverse mooie bezienswaardigheden met in het bijzonder de historische eye catcher Kasteel Ruurlo.

  • Wandelroute: Meeneroute – 10 km: wandelen rondom Ruurlo. Het uit de middeleeuwen stammende Huize Ruurlo drukt zijn stempel op het dorp en zijn omgeving.
  • Fietsroute: Het Zandroute – 45 km: fiets over mooie lanen en bospaden door het bosgebied van landgoed ’t Zand. 
  • Mountainbiken: MTB route Ruurlo – 14 km: de grillige houtwallen, rijke slootkanten en dichte bossen rondom Ruurlo vormen het ideale decor voor een prachtige mountainbikeroute. Bijzonder aan deze route is het rabattenbos waar je binnen 200 meter maar liefst over 12 bruggetjes de diepe rabatten overgaat.
  • Kasteel Ruurlo & Museum MORE: in dit bijzondere kasteel hebben kunstverzamelaars Hans en Monique Melchers, initiatiefnemers van Museum MORE, hun Carel Willink-collectie ondergebracht. In het vorstelijke gebouw uit de veertiende eeuw staat het leven en werk van deze grootmeester centraal. Daarnaast zijn er bijzondere creaties van modeontwerpster Fong Leng te bewonderen. Magie, historie en natuurschoon komen samen in Kasteel Ruurlo.

Neem ook eens een kijkje op Achterhoek.nl voor nog meer zien, doen & smul tips in de Achterhoek. Er is zoveel te beleven!

Praktische informatie

Hampshire Hotel Avenarius verhuurt diverse (elektrische)fietsen. Ook is het mogelijk om in de nabije omgeving een MTB te huren. Neem contact op met het hotel voor meer informatie. 

Terug naar arrangement Bekijk dag 2 >>