Dag 2: Hampshire Hotel Avenarius – Hampshire Hotel ’s Gravenhof

In de ochtend staat er een uitgebreid ontbijt voor je klaar. Vandaag rijd je richting Hanzestad Zutphen. Je verblijft in het historische Hampshire Hotel ’s Gravenhof. Het interieur van het hotel vormt een bijzondere combinatie van architectuur uit de zeventiende eeuw, schilderijen uit de zeventiende en achttiende eeuw en hedendaagse kunst. ’s Avonds geniet je van een heerlijk 3-gangen diner.

Zien, doen & smul tips voor onderweg

Vorden

Vorden staat bekend om de vele kastelen en landgoederen die er in de omgeving liggen. Dit dorp kent er maar liefst acht! Sommige kastelen zijn toegankelijk voor publiek, andere kun je alleen via een afstandje bewonderen.

  • Kasteel Vorden: het kasteel ligt in een typisch mooi Achterhoeks bos –en weidelandschap. In dit kasteel vind je sfeervolle, authentiek ingerichte vertrekken, geheime gangen, torens en keldergewelven.
  • Landgoed en kasteel Hackfort: geniet van het prachtige, kleinschalige landgoed en maak een heerlijke wandeling door de oogstrelende tuinen. Het kasteel op het landgoed is te bezichtigen. 
  • Lunchtip: De Keuken van Hackfort: in het authentieke koetshuis van Hackfort kun je terecht voor heerlijke versnapering met ingrediënten uit de moestuin van het landgoed.
  • Heiligenbeeldenmuseum Kranenburg – Vorden: in dit museum worden meer dan tweehonderd heiligenbeelden uit eigen collectie getoond.
  • Fietsroute: Heiligenbeelden – MORE – 36 km: fiets langs historische plekken, prachtige oeroude bomenlanen, stijlvolle huizen, kastelen en heiligenbeelden.

Zutphen

Hanzestad Zutphen wordt ook wel Torenstad genoemd vanwege zijn grote, historische gebouwen die de skyline vormen van de stad. Zutphen ligt pal aan de IJssel, wat de stad een ideaal vertrekpunt maakt voor heerlijke fiets- en wandeltochten.

  • Hanzestad Zutphen: ontdek het historische centrum en de hofjes van Zutphen en breng een bezoek aan de Sint Walburgiskerk en de Wijnhuistoren. Loop ook eens een van de vele boetieks en speciaalzaken binnen.
  • Stedelijkmuseum Zutphen: een cultuurhistorisch museum dat de geschiedenis van Zutphen en de Achterhoek op een originele wijze in beeld brengt. Ontdek hier het verhaal van een van de oudste steden van Nederland!
  • Museum Henriette Polak: hét museum voor modern-klassieke schilder- en beeldhouwkunst in Nederland. Maak kennis met mecenas Henriette Polak en de kunstenaars uit de kerncollectie.
  • Wandelroute: Zicht op de Torenstad – 15 km: wandelen rondom de Hanze- en torenstad Zutphen. Je komt door het aangrenzende dorp Warnsveld en wandelt langs de rivier de IJssel.

Neem ook eens een kijkje op Achterhoek.nl voor nog meer zien, doen & smul tips in de Achterhoek. Er is zoveel te beleven!

Praktische informatie

Hampshire Hotel Avenarius en Hampshire Hotel ’s Gravenhof verhuren diverse (elektrische)fietsen. Neem contact op met het hotel voor meer informatie. 

Terug naar arrangement << Ga terug naar dag 1 Ga naar dag 3 >>