Dag 3: Hampshire Hotel ’s Gravenhof - Hampshire Hotel Avenarius

Ontwaak en geniet van een uitgebreid ontbijt. Verken Zutphen verder of rijd via verschillende landschappen en leuke dorpjes terug naar Ruurlo. Maak een tussenstop bij Museum STAAL in Almen, maak een mooie boswandeling in de omgeving van Lochem of breng een bezoek aan Landgoed Kasteel Ampsen. ’s Avonds geniet je van een uitgebreid 4-gangen diner bij Hampshire Hotel Avenarius.

Zien, doen & smul tips voor onderweg

Almen

Almen is een klein dorp en ligt in de driehoek Zutphen, Lochem en Deventer. Je kan er ongestoord wandelen en fietsen door uitgestrekte bossen en velden. Het dorpje is bekend geworden door de gedichten van de dichter Staring.

  • Museum STAAL: voel de romantiek, hoor de muziek en luister naar de gedichten en de verhalen van A.C.W. Staring en laat je op een verrassende manier meevoeren.
  • Lunchtip: Landhotel restaurant De Hoofdige Boer: laat je op culinair niveau lekker verwennen!
  • Fietsroute: Berkelroute – 45 km: fiets door het afwisselende landschap tussen vestingstad Lochem en Hanzestad Zutphen. 

Lochem

Lochem was vroeger een belangrijke vestingstad en heeft stadsrechten sinds 1233. De stad heeft een gezellig marktplein, een leuk aanbod winkels en een historisch centrum wat een bezoek zeker waard maakt. Naast Lochem ligt de Lochemse Berg en de Kale Berg. Dit zijn overblijfselen van de voorlaatste ijstijd, waardoor een licht glooiend landschap is ontstaan. 

  • Wandelroute: De Lochemse bergroute – 9 km: de Lochemse Berg en de omgeving nodigt je beslist uit om te wandelen. Het landschap is gevarieerd met robuuste grove dennenbomen en beuken en biedt prachtige vergezichten.
  • Mountainbiken: MTB route Lochem – 21 km: deze route met uitdagende single tracks neemt je mee over de Paaschberg, de Lochemse Berg en de Kale Berg. De route kent een flink aantal hoogtemeters,  en is is door vele bestempeld als een topper onder de MTB routes in Nederland.
  • Landgoed Kasteel Ampsen: het kasteel is het oudste aanwezige bouwwerk in Lochem. Op het landgoed rondom het kasteel kun je heerlijk wandelen. 

Neem ook eens een kijkje op Achterhoek.nl voor nog meer zien, doen & smul tips in de Achterhoek. Er is zoveel te beleven!

Praktische informatie

Hampshire Hotel Avenarius en Hampshire Hotel ’s Gravenhof verhuren diverse (elektrische)fietsen. Neem contact op met het hotel voor meer informatie. 

Terug naar arrangement << Ga terug naar dag 2 Ga naar dag 4 >>