Dag 2. Hampshire Hotel Avenarius – Hampshire Hotel ’s Gravenhof

Op de tweede dag start je met een uitgebreid ontbijt in Hampshire Hotel Avenarius en vervolgens begin je met de eerste fietsroute richting Hanzestad Zutphen onderweg kom je langs kastelen en landgoederen, fiets je langs water en geniet je van het afwisselende landschap.

Landgoed ’t Zelle

Allereerst kom je voorbij Landgoed ’t Zelle in Hengelo. Dit landgoed ligt in het nationale landschap Graafschap. Het hart van het landgoed bestaat uit een eeuwenoud landschap van bos, lanen, oude solitaire bomen, paden, waterpartijen en het monumentale Huize Zelle met haar bijgebouwen

Kasteel Vorden

Hierna fiets je verder richting Vorden. Je komt langs Kasteel Vorden. In dit kasteel vind je sfeervolle, authentiek ingerichte vertrekken met meubels, schilderijen en beelden uit lang vervlogen tijden. Vrijwel alle vertrekken zijn opengesteld en het kasteel is op bepaalde dagen van het jaar geopend voor bezichtiging. Rondom het kasteel vind je prachtige tuinen waar je even de weelde en rijkdom van vroegere tijden kunt herleven. 

Vorden

Vervolgens voert de route je door Vorden. Dit kastelendorp telt maar liefst acht kastelen! Sommige zijn te bezichtigen, andere kun je alleen via een afstandje bewonderen. Strijk neer op een van de vele gezellige terrasjes die het dorp rijk is en geniet eventueel van een heerlijke lunch. 

Kasteel Hackfort

Hierna kom je langs Kasteel Hackfort. Het kasteel staat op een kleinschalig landgoed en is te bezichtigen. Op het Landgoed vind je  een historische moestuin en in het voorjaar geniet je hier van prachtige bloementapijten. 

Zutphen

Vervolgens voert de route je langs weilanden en bosrijk gebied waarna je aankomt in Hanzestad Zutphen met als eindbestemming Hampshire hotel ‘s Gravenhof in Zutphen. Fris je even op in je hotelkamer en verken eventueel de historische binnenstad. Aanraders zijn de Sint Walburgiskerk, de Wijnhuistoren en De Hofjes van Zutphen.

’s Avonds geniet je van een heerlijk 3-gangendiner in  Hotel ’s Gravenhof en overnacht je in een comfort kamer.

Afstand route: 32 km

<< Ga terug naar dag 1 Ga naar dag 3 >> Terug naar arrangement