Dag 4: Aparthotel Havezate Marveld

De laatste dag van het arrangement is aangebroken. Je start weer met en uitgebreid ontbijt. Neem hierna nog een frisse duik in het zwembad of relax nog even in de wellness. Voordat je huiswaarts keert is er in en rondom Groenlo nog genoeg te zien en beleven.  

Zien, doen & smul tips in de omgeving

Groenlo

Grolle, zoals de stad Groenlo vroeger heette, kent een roemruchte historie. Vele keren is er gevochten om de strategisch belangrijke stad, zo ook in de Tachtigjarige Oorlog. Sindsdien ademt Groenlo, als bakermat van Grolsch bier, een bourgondische sfeer van gastvrijheid en vertier.

 • Stadsmuseum Groenlo: hier staat de Tachtigjarige Oorlog centraal. Deze oorlog heeft een grote invloed gehad op Groenlo, destijds een van de sterkste vestingsteden van het land. In 1627 vond de Slag bij Groenlo plaats, een belangrijk moment voor het ontstaan van de Nederlanden. 
 • Stadsboerderij Grolle: ligt in het centrum en dateert uit 1623. Het is een zeer gaaf voorbeeld van een vroeg zeventiende-eeuwse stadsboerderij. 
 • Bierbrouwerij Brouwersnös: Kom kijken, ruiken en proeven in de brouwerij van Brouwersnös. 
 • Wandelroute: Marhulzen vestingwandeling – 9,4 km: een mooie wandeling door Vestingstad Groenlo en het prachtige buitengebied.
 • Fietsroute: Marveld Winterswijk – 31.9 km: voert je via verschillende natuurparken en veengebieden naar het gezellige centrum van Winterswijk. 
 • Welgelegen Groenlo: dit restaurant ligt aan de Groenlose gracht. Proef hier pure passie, liefdevolle smaken en vind oogverblindende creaties op je bord.

Winterswijk

Dit dorp heeft een stadse allure en is een bron van gezelligheid met de populaire weekmarkt, het afwisselende winkelcentrum met lokale ondernemers en landelijke ketens. In het buitengebied vind je Nationaal Landschap Winterswijk. Een afwisselend decor waarin grasland overgaat in houtwallen. En waar je je blijft verwonderen over de lichtinval in het bos. Rust en ruimte zijn hier volop aanwezig.

 • Museum Villa Mondriaan: vertelt het verhaal van de jonge Piet Mondriaan op de plek waar hij van zijn achtste tot twintigste woonde.
 • Wandelroute: Wenterslenterpad – 24 km: de route voert langs historische panden, over landgoederen en door Nationaal Landschap Winterswijk. 
 • Wandelroute: Natuurtocht Bekendelle – 7,3 km: de Bekendelle is een beschermd oerbos. Wie geluk heeft, ziet misschien de ijsvogel of de grote gele kwikstaart. Diverse bijzondere planten groeien er in het wild. Rust en stilte heersen hier.
 • LEV by Mike: een toffe foodbar waar je ontspannen kunt genieten van lekkere muziek en heerlijke gerechten. Onder het motto ‘think global, eat local’ proef je hier wereldse gerechten met ingrediënten van regionale bodem.

Ruurlo

In deze gezellige plaats vind je een van de meest bijzondere en historische eye catchers van gemeente Berkelland, namelijk Kasteel Ruurlo! 

 • Museum MORE | Kasteel Ruurlo: ontdek het leven en werk van grootmeester Carel Willink in Kasteel Ruurlo. Hier komen kunst, historie, architectuur en natuur samen. Het rijksmonument is een van de mooiste kastelen van de omgeving en wordt omringd door een prachtige en levendige Engelse landschapstuin.
 • Hampshire Hotel Restaurant Avenarius: is dichtbij Kasteel Ruurlo gelegen. In het sfeervolle restaurant kun je genieten van een lunch met of zonder Achterhoekse twist. 
 • Wandelroute: Meeneroute – 10,4 km: wandelen rondom Ruurlo. Het uit de middeleeuwen stammende Huize Ruurlo drukt zijn stempel op het dorp en zijn omgeving.

Neem ook eens een kijkje op Achterhoek.nl voor nog meer zien, doen & smul tips in de Achterhoek. Er is zoveel te beleven!

Praktische informatie

Aparthotel Havezate Marveld verhuurt diverse (elektrische)fietsen. Neem contact op met het hotel voor meer informatie. 

Terug naar arrangement << Ga terug naar dag 3