Dag 3: Stadshotel Doesburg - De Gouden Leeuw

Na ‘s ochtends te hebben genoten van een compleet verzorgd ontbijtbuffet ben je klaar voor nog zo’n fijne wandeldag. Voordat je de natuur weer in gaat voert de route je eerst door de kronkelige straatjes van Doesburg. Deze Hanzestad geniet zijn grote bekendheid door de fraaie historische binnenstad met vestingwerken waarbij het middeleeuwse stratenpatroon perfect bewaard is gebleven. Mocht je wat tijd over hebben dan is een bezoek aan het Lalique museum of Mosterd museum zeker een aanrader.

Je vervolgt je wandeltocht langs het water, waarbij je Het Zwarte Schaar aandoet, een zijtak van de IJssel, die gebruikt wordt voor recreatie. Vervolgens voert de route je weer langs het water en vind je bovenop de IJsseldijk Het Kunstgemaal. Hier word je geprikkeld door hedendaagse kunst met wisselende exposities van jong en gerenommeerd talent. Ook kun je hier genieten van iets te drinken met wat lekkers en even tot rust komen met zicht over de uiterwaarden van de IJssel.

Hierna gaat de route verder via de Slotheuvel, waarop eens kasteel Bronkhorst stond, naar het kleinste stadje van Nederland, Bronkhorst. Hier heb je echt het gevoel dat je in een openluchtmuseum loopt. Prachtige gerestaureerde gebouwen, boerderijen en monumenten zijn het decor van dit eeuwenoude stadje. In het hart van Bronkhorst, vind je het sfeervolle Hotel Restaurant Herberg de Gouden Leeuw waar je de nacht zal gaan doorbrengen in een standaardkamer met bedstee (upgrade mogelijk). Een unieke locatie, je stapt namelijk binnen in één van de mooiste en oudste stadsboerderijen van Nederland, maar dan geheel gemoderniseerd. ’s Avonds geniet je van een driegangen diner in het sfeervolle restaurant en bij mooi weer kan dit ook op een van de fraaie terrassen.

Lengte route: 15 km

<< Ga terug naar dag 2 Bekijk dag 4 >> Download hier het GPX bestand