Dag 4: De Gouden Leeuw - De Gouden Karper

Op de laatste dag van dit arrangement begint je dag met een goed ontbijt in Herberg de Gouden Leeuw. Vervolgens start je met de laatste wandelroute. Eerst wandel je richting Steenderen langs De Molenkolk. Dit vis-en vogelrijk water is een zijtak van de IJssel. Hierna doe je de Bronkhorstermolen aan. Deze korenmolen is in 1844 gebouwd en vroeger waren inwoners van Bronkhorst verplicht om op deze molen hun koren te laten malen (molendwang). In de molenwinkel worden verschillende soorten meel verkocht.

Vervolgens voert de route je verder langs de Grote Beek en passeer je Wijnboerderij ’t Heekenbroek. Hier groeien sinds 2006 zowel witte als blauwe druiven. De eigenaren maken er met passie in eigen wijnmakerij kwaliteitswijnen van, van fruitig wit tot zuidelijk rood en zelfs mousserende wijnen. Het wijngaardterras is een prachtige plek om even pauze te houden en te genieten van een wijntje van eigen bodem.

Vervolgens wandel je langs Huize Ulenpas. Kasteel Ulenpas was in het rampjaar 1672 het hoofdkwartier van Lodewijk XIV van Frankrijk tijdens de Hollandse Oorlog. Hierna wandel je verder richting Hoog-Keppel met als eindbestemming De Gouden Karper in Hummelo. Hier kan je op het terras of in het restaurant nog lekker nagenieten van een drankje als afsluiting van het wandel uitstapje.

Lengte route: 17 km

Terug naar arrangement << Ga terug naar dag 3