Dag 2: De Gouden Karper - Stadshotel Doesburg

In de ochtend geniet je van een heerlijk ontbijt in Hotel De Gouden Karper. Hierna is het tijd om je wandelschoenen aan te trekken voor je eerste wandeldag met als eindpunt Hanzestad Doesburg. De wandeltocht voert je richting De Wrangebult, deze stuif-duin is eeuwen geleden ontstaan uit opgewaaid zand uit het opgedroogde stroombed van de Oude IJssel. Naar verluidt diende de bult in de Middeleeuwen als plaats waar recht werd gesproken door de heren van Keppel.

Vervolgens wandel je richting Laag Keppel. Sinds 1969 staat hier een Friese spinnenkopwindmolen. Deze molen zorgt ervoor dat het waterpeil in de molenkolk op peil blijft. Als de vlag uithangt bij de molen, zijn de tuin en de molen te bezichtigen. Kasteel Keppel staat op een eiland tussen twee takken van de Oude IJssel. In de 17e eeuw werd het weer herbouwd, nadat het verwoest werd in 1582. Het kasteel kan op afspraak bezichtigd worden.

De route voert je hierna langs de Oude IJssel, over de Sluis Doesburg en langs de Doesburgse kade met als eindpunt Stadshotel Doesburg. Kom na zo’n actieve dag in de buitenlucht even heerlijk tot rust op je hotelkamer of op het terras aan het water. In de avond staat er een jonge en gedreven keukenbrigade klaar die je voorziet van een heerlijk 3-gangen diner in het restaurant met panoramisch uitzicht op rivier de IJssel. De medewerkers van dit hotel stellen alles in het werk om gasten te voorzien van een ontspannen en aangenaam verblijf! 

Lengte route: 16,63 km

Terug naar arrangement << ga terug naar dag 1 Bekijk dag 3 >> Download hier het GPX bestand